30 Sept 2022

Kādas kristīgās aplikācijas es turu savā telefonā

Man telefonā ir atsevišķa mape, kurā esmu apkopojis visas uzinstalētās aplikācijas, kurām ir kāda saistība ar manu kristieša dzīvi. Nolēmu padalīties ar tām ar mana bloga lasītājiem. Varbūt kāds no jums starp tām atrod ko sev noderīgu. Tā pat es priecāšos par jūsu ieteikumiem par citām aplikācijām, ko jūs izmantojat. 

Evaņģēlija bibliotēka ir viena no visbiežāk lietotajām aplikācijām, kad gatavojos svētdienas stundām, runām, vai jebkam, kas ir saistīts ar manu baznīcas dzīvi. Aplikācija ir pieejama daudzās valodās, tostarp latviešu. Ja zini angļu valodu, tev pavērsies ļoti plaša informatīvā pasaule par Jēzus Kristus evaņģēliju. 

Baznīcas locekļu rīki ir ērta aplikācija baznīcas locekļiem pieejai saviem datiem baznīcā un informācijai pat savas draudzes vadītājiem. Tajā ir iespējams apskatīt arī to, kādi misionāri kalpo jūsu draudzē un noskaidrot viņu kontaktinformāciju.
Ja jums ir kāds vadošais aicinājums, pieejamās informācijas daudzums var būt plašāks. Aplikācijai ir latviešu valoda.

Garīgā mūzika - izmantoju papīra garīgo dziesmu grāmatu vietā, jo sevišķi, ja tā nav pa rokai. Aplikācija ir ērti izmantojama un dziesmām ir iespējams izvēlēties vai tās tiek attēlotas kā grāmatā - teksts ar nošu lapu, vai tikai panti, ērtākai salasīšanai. Arī šajā aplikācijā var izvēlēties latviešu valodu. Piezīme - ir dažas dziesmas, kuras aplikācijā nav pieejamas, bet ir drukātajā versijā grāmatā. 

Mormona Grāmata ir vēl viena aplikācija, kuru ik pa laikam izmantoju. Kaut arī evaņģēlija bibliotēka aplikācijā jau ir Mormona Grāmata, šī versija atšķiras ar to, ka ir bez papildinājumiem (tā teikt "vieglā versija"), kas ļauj to lasīt nenovēršoties un nelēkājot pa citām vietām svētajos rakstos caur komentāriem un dažādām referencēm tekstā. Aplikācija protams ir arī latviešu valodā. 


Bībele. Esmu izmantojis vairākas Bībeles aplikācijas, un šobrīd esmu palicis pie šīs. Šajā mani apmierina piedāvātās konfigurācijas iespējas un iespēja iespējot uz acīm patīkamo tumšā fona versiju. Starp daudzajiem valodu un tulkojumu variantiem, ir iespējams izvēlēties arī dažādus latviskos tulkojumus.

Bībele bērniem. Ja jums ir bērni un viņu saprot angļu valodu (cerams ka aplikācija tiks pārtulkota arī uz latviešu valodu), tad šī interaktīvā Bībeles versija bērniem ļoti patiks. Tā spēj uzrunāt viņus labāk par pliku tekstu un vienkāršu lasīšanu. Noteikti nomēģiniet to ar saviem bērniem. Aplikācijai ir vairākas valodas izvēlnē. 

Evaņģēlijs bērniem. Šī ir PDSJKB aplikācija bērniem. Pagadām izskatās, ka tai ir tikai angļu valodas versija, bet tas netraucē izmantot tās krāsojamo grāmatu sadaļu, lai nodarbinātu bērnus brīžos, kad atrodaties vietā, kur nepieciešama godbijīgāka uzvedība no bērniem. Mēs ļoti labi zinām, cik grūti bērniem ir mierīgi nosēdēt baznīcas sanāksmēs.

Angel Studios. Šajā lietojumprogrammā ir atrodams viens no labākajiem projektiem par Jēzus Kristus dzīvi seriāla formātā - "The Chosen". Seriālam ir arī sava atsevišķa aplikācija - The Chosen. Pieejams vairākās valodās, tostarp ar subtitriem latviešu valodā (pagaidām gan tikai pirmajai sezonai). No sirds iesaku to noskatīties! Skatīties to var arī uz datora: https://watch.angelstudios.com/thechosen/watch.
Viens no fokusa punktiem šajā seriālā ir akcents uz Kristus sekotājiem un viņu dzīvēm. Bez šī seriāla, tur atradīsiet arī citus medijus ko skatīties ar visu ģimeni.

Baznīcas jaunumi (angliski). Lieliska aplikācija, kurā sekot līdzi Baznīcas aktivitātēm pasaules mērogā. Tā man palīdz būt par visu informētam un labāk sajust Baznīcas patieso apmēru. 
Patīkami sekot līdzi un redzēt, kā Baznīca aug un gatavojas Tā Kunga Otrajai atnākšanai.

FAIR. Tiem kas lasa angļu valodā un vēlas padziļināti pētīt evaņģēlija jautājumus un Baznīcas vēsturi, šī ir vienreizēji laba aplikācija. Tā man ir palīdzējusi atrast atbildes uz daudziem jautājumiem par evaņģēliju un baznīcu. Īpaši tā var palīdzēt tiem, kuriem ir kādas šaubas konkrētos jautājumos par evaņģēliju vai Baznīcas vēsturi.

Gospel Stream (angliski). Gospel Stream ir oficiālā lietotne visām Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus Baznīcas pārraidēm. Kad nav tiešraides, pārlūkojiet Baznīcas izveidoto video un galveno vēstījumu izlasi, lai uzlabotu jūsu dienu, atbalstītu jūsu Nāc, sekojiet man nodarbības un atvieglotu evaņģēlija vēstījumu skatīšanu.
FamilySearch ciltskoksJūsu ģimenes vēsture ir stāsts par jums. Lietotne FamilySearch Tree ļauj viegli pievienot, rediģēt vai koplietot jūsu ģimenes vēsturi jebkurā vietā, kur varat paņemt tālruni vai planšetdatoru. Tā kā lietotne tiek sinhronizēta ar vietni FamilySearch, jūsu veiktās izmaiņas vai papildinājumi ir pieejami jebkurā ierīcē.

Latter-day Apostles (angliski). Izpētiet Baznīcas vēsturi no jauna skatpunkta! “Latter-day Apostles” ļauj jums apskatīt, kā Augstākais prezidijs un Divpadsmit apustuļu kvorums izskatījās jebkurā mūsdienu vēstures posmā. Pieskarieties jebkura apustuļa attēlam, lai lasītu biogrāfisko informāciju.


ScripturePlus (angliski). Scripture Plus ir mācību programma Nāciet sekojiet man, kas paredzēta, lai palīdzētu Pēdējo Dienu Svētajiem un citiem gūt vairāk no Svēto Rakstu studijām. Lietotāji var izlasīt visus standarta darbu rakstus ar komentāriem, videoklipiem, vēsturiskiem iestatījumiem un daudz ko citu, kas ir tieši saistīti ar tekstu. 

BYUtv: Binge TV Shows & Movies (angliski). Skatieties TV jebkurā vietā un laikā, izmantojot BYUtv. Mēs piedāvājam iedvesmojošu un noderīgu saturu visai ģimenei, sākot no bērnu filmām un TV tiešraides līdz bezmaksas sporta spēļu atkārtojumiem ikvienam. Izbaudiet TV pārraides un filmas pēc pieprasījuma, kas ir paredzētas, lai iedvesmotu un pacilātu jūs katru dienu. Ģimenes un draugi var sanākt kopā, lai skatītos visu sirsnīgo saturu, kas viņiem patīk pakalpojumā BYUtv.

KnoWhy by Book of Mormon Central (angliski). Īsas atbildes uz dažādiem jautājumiem, skaidrojumi interesantiem faktiem no Mormona Grāmatas .






Saraksts tiks papildināts ...

No comments:

Post a Comment